Ең пайдасыз ботқа

Ең пайдасыз ботқа
Сурет: Vsegdavkusno.ru

Ұнтақ жарманың пайдасы өте аз, өйткені оның құрамында талшық (өзек) жоқ, дейді диетолог Наталья Сычева.

«Талшық бізге В дәрумендерін береді, сонымен қатар ол біздің ішектерімізде өмір сүретін пайдалы бактериялардың көбейетін ортасы болып табылады», — деп түсіндірді маман Sputnik радиосына берген сұхбатында.

Сычева жармалардың ішінде  ұнтақ жарманың (манка) гликемиялық индексі ең жоғары екенін атап өтті. Қандағы қант деңгейі ботқада талшықтың болмауына байланысты жоғарылайды. Қарақұмық сияқты дәнді дақылдар ең пайдалы жарма болып саналады.

Бұған дейін диетолог Елена Соломатина дұрыс тамақтану жастықты сақтай алатынын айтқан болатын. Ол тәтті және ет тұтынуды азайтуға кеңес берді, бірақ теңіз өнімдерін, сұлы майын және витаминдік кешендерді тамақ рационына қосу керектігін айтты.