Обыр ауруын тудырмас үшін қысқатолқынды пешті қалай қолданған дұрыс?

Обыр ауруын тудырмас үшін қысқатолқынды пешті қалай қолданған дұрыс? Сурет: Lifehacker.ru

Ресейлік диетолог қысқатолқынды пешпен жылытуда пластик ыдыс қолданудың қаупін айтты


Қысқатолқынды пешпен асты жылыту кезінде пластик ыдыс қолдану денсаулық үшін аса қауіпті. Оның зияны жайлы ресейлік диетолог Наталья Круглова айтты, деп хабарлайды Almaty-akshamy.kz тілшісі РИА Новостиға сілтеме жасап. 



Қысқатолқынды пеште пластик ыдысты қолдану кейбір онкологиялық аурулардың дамуына әкелуі мүмкін, дейді Диетологтар мен нутрициологтардың ұлттық қауымдастығының мүшесі Наталья Круглова. 




«Ыдысқа зиянды қосылыстардың түсу қаупі бар. Егер бұл бір рет орын алса, онда айтарлықтай әсер етуі екіталай. Пластикалық өнімдерден асқа өтетін заттар ықтимал канцерогендер болып табылады. Сондықтан мұндай ыдыста тамақты үнемі жылытудың қажеті жоқ», - деп толықтырды ол.



Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

20:11

19:41

19:13

18:41

18:41

18:17

18:12

17:26

17:26

17:23

17:22

17:12

16:50

16:00

15:20

15:05

14:36

14:35

13:45

13:23

12:51

12:45

12:37

12:14

12:04