Қарбызды қай айдан бастап жеген жөн?

Қарбызды қай айдан бастап жеген жөн? Сурет: Tolqyn.kz

Бақша дақылдарын шілде-тамыз айларынан жеген жөн.


Мамандардың пікірі осыған саяды, ддеп хабарлайды Almaty-akshamy.kz.


Elorda.info сайтының мәдіметінші, әдетте, жемістер мен көкөністер тез өсу үшін арнайы химиялық заттар, нитраттар қосылады.  Сарапшылардың пікірінше, нитрат – у емес, тез пісуге көмектесетін азот. Бірақ адам ағзасына шамадан тыс нитрат түссе, бұл денсаулыққа қауіпті болуы мүмкін. 



«Қарбыздағы нитраттардың мөлшерін көзбен анықтай алмаймыз, ол үшін экспресс-нитратомер деп аталатын арнайы құрылғы қажет. Әдетте нитраттар 60 мг/кг-нан аспауы керек. Одан аспаса, қарбызды жеуге болады, өйткені нитраттардың қалдық мөлшері қалыпты», – деді зертхана меңгерушісі Гүлнара Сақтапбергенова.



Мамандар бақша дақылдарын шілде-тамыз айларында сатып алу қауіпсіз екенін атап өтті. Әрі арнайы белгіленген сату нүктелерінен алған жөн, онда өнімдер зертханалар немесе бақылау құжаттарымен тексеріледі.

Сіздің реакцияңыз?
Ұнайды
0
Ұнамайды
0
Күлкілі
0
Шектен шыққан
0
Соңғы жаңалықтар

17:26

17:26

17:23

17:22

17:12

16:50

16:00

15:20

15:05

14:36

14:35

13:45

13:23

12:51

12:45

12:37

12:14

12:04

11:39

11:37

11:32

11:22

10:59

10:37

09:59