Диетолог көктемде қандай жемістер мен жидектердің қауіпті екенін айтты

Диетолог көктемде қандай жемістер мен жидектердің қауіпті екенін айтты
Cурет: Ашық дереккөз

Тамақтану алдында алманың қабығын аршып алу керек

Халықаралық интеграциялық тамақтану институтының негізін қалаушы Ната Гончар денсаулыққа қауіп төндіретіндіктен көктемде жеуге болмайтын жемістердің тізімін жасады, деп хабарлайды Almaty-akshamy.kz РИА Новостиге сілтеме жасап. 

Маманның айтуынша, көктемде жүзім, құлпынай және тым әдемі алмаларды жеуді тоқтатқан дұрыс.

Гончардың айтуынша, үлкен және жарқын жемістерді сатып алмау керек – оларда ең көп қоспалар бар. Тамақтану алдында алманың қабығын аршып алу керек.

«Көктемде жаңа піскен жемістерге тамаша балама – мұздатылған жидектер: теңіз шырғаны, қарақат, таңқурай. Олар пайдалы қасиеттерін жоғалтпайды және барлық витаминдерді сақтайды», - деп қорытындылады диетолог.

Гончар өндірушілер көбінесе қысқы жемістердің пісетін нитраттардың көмегімен тездететінін, бұл артық тұтынылған жағдайда адам үшін қауіпті екенін атап өтті. Олар ішкі органдардың жұмысындағы ақауларға әкелуі мүмкін. Алма, құлпынай және жүзімді ұзақ сақтау үшін химиялық заттармен өңделетінін айтты. Сондықтан бұл адам денсаулығына қауіпті.