Америка ғалымдары Альцгеймер ауруынан қорғайтын дәруменді атады

Америка ғалымдары Альцгеймер ауруынан қорғайтын дәруменді атады
Сурет: Medportal.ru

B12 дәруменінің қандай қасиеттері бар?

Американың Делавэр университетінің зерттеушілері В12 дәрумені Альцгеймер ауруының дамуына әсер етуі мүмкін екенін анықтады. Мамандардың осыған қатысты мәліметтерін 16 қараша күні Express басылымы келтірген, деп хабарлайды Almaty-akshamy.kz «Известия» басылымына сілтеме жасап.

Ғалымдар Альцгеймер ауруы бар науқастарда бета-амилоид ақуыздарының жиналып қалатынын атап өтті. Бұл қосылыстар нейрондарға улы әсерін бөледі де, ол энергияның төмендеуіне әкеледі, сонымен қатар ұзаққа созылған параличке әкеледі.

Мамандар кәдімгі жауын құртына тәжірибе жүргізген. Оларды B12 дәруменінің E.coil бактерияларымен тамақтандырудан кейін анықталғаны – жаны кетіп қалу (паралич) әсерінен қосымша қорғанышқа ие болған.

 «Біз витаминнің жетіспеушілігі бар құрттарға B12 дәрумені берген кезде, паралич баяу жүрді, бұл бізге B12 пайдалы екенін бірден байқатты», — деп атап өтті жұмыстың жетекші авторы профессор Джессика Танис.

Сонымен бірге, зерттеуге қатыспаған, бірақ дәрігерлердің тұжырымдарымен танысқан Alzheimer ' s Research UK трансляциялық ғылымының жетекшісі, доктор Джеймс Коннелл мұндай жұмыстардың медицинада үлкен жетістік екенін атап өтті. Алайда, оның айтуынша, витаминнің ағзаға қаншалықты жақсы әсер ететінін білу үшін тышқандарға, содан кейін адамдарға осындай тәжірибелер жасау керек.

Бұған дейін, қаңтар айында РАН цитология және генетика институтының ғалымдары Альцгеймер мен Паркинсон ауруларымен күресудің әдісі ретінде бидайдың ерекше түрін қолдануды ұсынды. Олардың айтуынша, құрамында антоцианиндер бар бидай организмнің когнитивтік қызметіне оң әсер етеді, бұл патогенетикалық процестерді тоқтатуға мүмкіндік береді.